ТВ Словенија: Украдена заштитна опрема од Клинички центар во Љубљана се продавала на интернет

Медицински одела, заштитни маски и средства за дезинфекција кои биле крадени од Универзитетскиот Клинички центар во Љубљана се продавале на интернет, јави Телевизија Словенија. Словенечката полиција...

Министрите за надворешни работи од Западен Балкан со барање до ЕУ за изземање од режимот на извозни рестрикции

На иницијатива на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан денеска испратија писмо до Комесарот за трговија Фил...