ИНТЕРВЈУ СО Д-Р МАРГАРИТА ПЕНЕВА: Внимавајте, инвалидитетот од петарди предизвикува и психичка траума кај децата

Драматичен е и моментот на самата повреда. При потешките повреди постои значајна крвозагуба, болка, пациентите се во шокова состојба која некогаш може да биде опасна и...

ИНТЕРВЈУ со директорот на ТЕЦ Неготино, Небојша Стојановиќ: По 12 години Тец-от произведува 2 милиона кв./ч. струја и прави финансиски заштеди

Во услови на глобална енергетска криза кога државите мака мачат со сопствените ресурси за нејзино производство и неизбежно купуваат од скапите берзи, Република Северна Македонија по...

Сексуална работничка за НоваТВ: Со правна регулација на нашата работа би ни се овозможиле безбедни услови за работа и живеење

Утре Скопје ќе се обои во црвено. Сексуалните работни/ци/чки по 14 пат ќе продефелираат во македонската метропола со цел да се слушне нивниот глас и барања...

Деспотовски за НоваТВ: Не сум колекционер на функционерски поддршки, важно ми е зад мене да застане членството

На три дена до изборот за лидер на Социјалдемократскиот Сојуз, во интервју за НоваТВ, своите погледи и очекувања ги изнесе Јован Деспотовски, еден од кандидатите за...

Ковачевски: Бев дел и од успесите и поразите на СДСМ, време е да се соочиме со критиките на членството

Димитар Ковачевски, актуелен заменик министер за финансии, е еден од тројцата потврдени кандидати кои влегоа во трка за претседателското место во владејачкиот Социјалдемократски Сојуз, за што...

Република Северна Македонија се најде на мапата на голем број на инвеститори во обновливи извори на енергија

Преку инвеститорите како што се Akuo Energy и WPD се надевам дека ќе придонесеме за намалување на бројот на миграција кај младата популација и дека младите...

Концерт „Хераклеа“ 2021,фото Кети Талевска Бакревска

„Фолтин“, од Хераклеја 1996, до Хераклеја 2021: Многупати губевме нерви, губевме надеж, но тоа беше само антиклимакс во епопејата со првиот албум

Музичари, перформери, саунд алхемичари… Kако и да ги наречеме „Фолтин“, нивната музика да ја дефинираме како ворлд мјузик, синергија на звук, текстовите-активна метафора на суштински емоции,...

Едмонд Адеми: Во 202З граѓаните на земјите во Отворен Балкан ќе патуваат без гранични контроли

Какви промени во квалитетот на секојдневието носи иницијативата Отворен Балкан? Одговри побаравме од советникот за надворешна политика на премиерот и координаторот во Владата на иницијативата Отворен...