Морачанин за НоваТВ: Блокадите во Парламентот се лоша пракса од која никој нема бенефит а имаме штета сите како граѓани

Претседателката на ДОМ и пратеничка Маја Морачанин во интервју за НоваТВ ја коментира актуелната ситуација во Законодавниот дом во кој блокирани се наоѓаат десетици закони уште...

Алексовска во интервју за НоваТВ: Во пандемија сите ги избегнуваме болниците, но дијагностиката за „ретките“ е клучна

Со апел за поголема видливост во јавноста и создавање на услови за поквалитетен живот за сите лица со ретки заболувања, НВО секторот го одбележува Февруари –...

ИНТЕРВЈУ АЗЕСКИ:  ЈАС НЕ ЈА СМЕНИВ ЗГРАДАТА, ГО СМЕНИВ КАДАРОТ И ТАКА ЈА СОЗДАДОВ КОМОРАТА НА ИДНИНАТA

Мега интервју на Претседателот Бранко Азески, во економскиот магазин „Економија и Бизнис“ по повод 100 годишнината од Стопанска комора на Македонија што ќе излезе деновиве… Претседателот...

Бочварски во интервју за НоваТВ: Со добра организација веруваме дека 2023 година автопатот Кичево – Охрид ќе биде завршен

“Во делот на изградба на пругата на источниот дел на Коридорот 8 сме во финална фаза пред избор на фирма изведувач која ќе започне со градба...

Ивановска во интервју за НоваТВ: Проблемот со неказнивоста и задоцнетата правда е многу сериозен и е генератор на корупција

„Посериозен пристап кон посочените слабости и спроведување на активностите предвидени во Акцискиот план на Националната стратегија за борба против корупција“, очекува претседателката на Државната комисија за...

Черних во интервју за НоваТВ: Земјотресот во Битолско-Леринскиот регион е трет во последните 120 години

Последниот земјотрес во Битолско-Леринскиот регион е трет во последните 120 години и е резултат на постојаното „ растење “ на планината Пелистер и со тоа континуираната...

Ковачевски во интервју за НоваТВ: Секогаш внимаваме да предложиме цена на струјата која нема да предизвика општествен шок, а да се задржи стабилноста на компанијата

На сред енергетска криза и во очи на одредувањето на покачената цена на струјата за граѓаните, НоваТВ направи интервју со првиот човек на АД ЕСМ, Васко...

ИНТЕРВЈУ СО Д-Р МАРГАРИТА ПЕНЕВА: Внимавајте, инвалидитетот од петарди предизвикува и психичка траума кај децата

Драматичен е и моментот на самата повреда. При потешките повреди постои значајна крвозагуба, болка, пациентите се во шокова состојба која некогаш може да биде опасна и...

ИНТЕРВЈУ со директорот на ТЕЦ Неготино, Небојша Стојановиќ: По 12 години Тец-от произведува 2 милиона кв./ч. струја и прави финансиски заштеди

Во услови на глобална енергетска криза кога државите мака мачат со сопствените ресурси за нејзино производство и неизбежно купуваат од скапите берзи, Република Северна Македонија по...

Сексуална работничка за НоваТВ: Со правна регулација на нашата работа би ни се овозможиле безбедни услови за работа и живеење

Утре Скопје ќе се обои во црвено. Сексуалните работни/ци/чки по 14 пат ќе продефелираат во македонската метропола со цел да се слушне нивниот глас и барања...