Девојчето (11) кое го преживеа масакрот во основното училиште Роб во Увалде, Тексас, била измачкана со крвта на нејзината другарка и прогласена за мртва, јавува Си-Ен-Ен. Мија Серило проговори за нејзиното ужасно искуство во училницата каде што се случи масовното пукање.

Мија рече дека таа и нејзините соученици го гледале филмот Lilo and Stitch во училницата кога наставниците дознале дека има напаѓач во зградата.

Таа опишала како се се случувало многу брзо, нејзиниот наставник се сокрил во училницата, а напаѓачот ја следел. Таа рече дека напаѓачот погледнал во една од нејзините учителки и и рекол „добра ноќ“, а потоа ја застрелал.

Мија и нејзината пријателка успеале да го зграпчат мобилниот телефон на нејзиниот починат учител и да повикаат брза помош. Таа рече дека се плашела дека напаѓачот ќе се врати во нејзината училница, па се намачкала со крвта на нејзините мртви соученички и се преправала дека е мртва.

Мија не сакаше да го раскаже своето искуство пред камера, но се надева дека нејзината приказна ќе помогне да не им се случи ваква трагедија на другите деца.