За денеска во 13 часот е најавена прес конференцијата на македонскиот премиер Зоран Заев, на претседателот на Србија Александар Вучиќ и на домаќинот на самитот, албанскиот премиер Еди Рама. На ова и претходеше заедничка средба како и потпишување на неколку билатерални и мултилатерални договори. Северна Македонија на Самитот е присутна покрај со премиерот Заев и со заменик министерот за финансии и лидер на СДСМ, Димитар Ковачевски кој стави параф на 4 договори.  

Договор за условите за слободен пристап до пазарот на трудот на Западен Балкан.

Договор за интерконекција за електронска идентификација на граѓаните.

Договор за соработка во областа на ветеринарството, безбедноста на храна и фитосанитарната политика.
Договори за признавање на одобренијата за Овластен економски оператор за безбедност и сигурност.
Прес-конференцијата може да ја следите на следниот линк.