Терористичките напади во Лондон, Санкт Петербург, Стокхолм и други градови го зголемија стравувањето на граѓаните во Европа, секако и во Македонија, за нивната безбедност. Или како што велат: „Што да се прави, тоа стана наше секојдневие“. Ова е тема на неделата на Радио Слободна Европа.