Инцидентот се случил за време на квалификациски турнир во Албанија за јуниорско ЕП. Двајцата виновници се суспендирани и вратени дома на нивни трошок

 

Фудбалскиот сојуз на Германија суспендира двајца јуниорски репрезентативци кои предизвикаа пожар во хотел во Албанија за време на квалификациски турнир за јуниорско европско првенство, пренесува „Билд“. По темелната интерна истрага што била спроведена е констатирано дека инцидентот се случил при пушење наргиле, а виновниците се пронајдени и вратени дома на нивни трошок.

Германските репрезентативци во прво време негираа вина во случајот правдајќи се дека играчи од другите репрезентации доаѓале во нивните соби и уживале во консумирање наргиле. Но, спас од суспензија им немаше.

Франк Крамер, селектор за репрезентацијата, изрази жалење за настанот и за непрофесионалното однесување на ел од неговите избраници за кои ова ќе претставува голема дамка во кариерите.