Во Музејот на Македонска борба за самостојност денеска ќе се одржат активности во рамки на одбележување на 98-годишнината на Република Турција.

Во рамки на свеченоста ќе биде отворена изложба на фотографии „Од Ататурк до Републиката“ и ќе се одржи „Конференција за реформите на Ататурк и републичките достигнувања“.