камера: Трајче Антоновски
монтажа: Дарко Груески

Четириесет и седум милиони гласачи денеска одлучуваат за британската европска иднина. Што ако одлучат земјата да излезе од ЕУ? Кои ќе бидат политичките и економските последици?

Британското општество дебатираше со најголем жар на оваа тема за време на целата кампања.

И Македонија себеси се гледа како дел до европското семејство во иднина. Како Брегзит ќе влијае на државата?, анализираат Радмила Шеќеринска, Петар Гошев и Марин Гаврилоски.