Тесно, според резултатите, беше и во Василево каде Славе Андонов од ВМРО-ДПМНЕ, кој освои 3.332 гласа, му избега за само 26 гласа на Марјан Јанев од СДСМ, кој освои 3.306 гласа. 

„Најтесна“ победа во вториот круг од локалните избори кои се одржаа вчера однесе градоначалникот на Кочани – со само 16 гласа повеќе, Љупчо Папазов од  ВМРО-ДПМНЕ, кој освои 8.697 гласаго победи противкандидатот од СДСМ, Николчо Илијев, кој освои 8.681 гласа

Тесно, според резултатите, беше и во Василево каде Славе Андонов од ВМРО-ДПМНЕ, кој освои 3.332 гласа, му избега за само 26 гласа на Марјан Јанев од СДСМ, кој освои 3.306 гласа. 

Во Желино победи Блјерим Сејди од БЕСА, освојувајќи 5.171 гласа, а тоа е за 69 гласа повеќе од  Фатмир Изаири од ДУИ кој освои 5.102 гласа.  

И во Студеничани пресудија „само“ 59 гласа во корист на кандидатот на ДПА, Азем Садики, кој освои 4.119 гласа и стана нов градоначалник на оваа општина, а противкандидатот Ејуп Абази од ДУИ доби 4.060 гласа.