Нови хакерски напади: Вчера Министерството за образование, денеска за здравство

Министерството за здравство (МЗ) информира дека е хакирана и, во моментот, не функционира интернет страницата на ресорното министерство. Не функционираат ниту службените мејлови на вработените во...

Кембриџ лани ја предупредил Владата дека во програмата има недостатоци

Кембриџ Интернешнал уште во 2016 година ја информирало Владата, односно тогашниот заменик министер за образование Спиро Ристовски дека е потребно повеќе време за да се реализира...

Министерство за образование: Јаделе, пиеле и вработувале без мерка

Ревизорскиот извештај за работата на Министерството за образование минатата година откри лица фантоми, недомаќинско работење и трошење без мерка на хотели, бензин и кафеани. Вработните се...