Предновогодишната еуфорија е на прагот и таа годинава е во знакот на пандемијата. Рекламните пораки на глобалните фирми на секаков начин ги „ мамат “ коминтентите за нивните палети на производи, во кои неминовно е и присуството на Дедо Мраз.

Но се чини во таа трка да се биде уникатен, на врвот е британската фирма Tesco во чии рекламни пораки Дедо Мраз осамна со сертификат за имунизација за ковид-19. Рекламата се нарекува „Овој Божиќ ништо не може да ме спречи“.