Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов во рамки на посетата на Тирана оставари средба со градоначалникот на Тирана, Ерион Велијај. На средбата разговарале за продлабочување на соработката меѓу двата збратимени града и разменување на искуства во интерес на граѓаните.

„Разговаравме за продлабочување на соработката меѓу двата града и размена на искуства во однос на сличните проблеми кои ги имаат Скопје и Тирана. Сите корисни искуства и реализаирани одредени проекти на Тирана може да бидат добри и корисни за граѓаните на Скопје. Верувам дека и нашите искуства од овој краток период може да бидат корисни за граѓаните на Тирана“, изјави Градоначалникот Шилегов.

Градоначалникот Велијај рече дека премиерите на Албанија и Македонија, отвориле ново поглавје за соработка помеѓу двете земји, а таквата позитивна клима треба да ја искористат и главните градови на двете држави.