Риасетот на Исламската верска заедница (ИВЗ) на денешната вонредна седница со мнозинство гласови го разреши реисот Сулејман Реџепи од функцијата. Дел од медиумите наведуваат дека позитивно се изјасниле две третини од муфтиите, а дел, пак, дека таквата одлука била донесена едногласно, информација што ја потврди и ефенди Шаќир Фетаху.ж

Фото: alsat-m.tv

„Едногласно донесовме одлука за разрешување на господин Сулејман Ефенди Реџепи од позицијата Реис Ул Улема, претседател на Исламска верска заедница“, изјави гостиварскиот муфтија Шаќир Ефенди Фетаху.

Тој ќе биде и вршител на должноста поглавар на ИВЗ до подготовката на новите избори.