Попладнево околу 17 часот, на автопатот А3 (Брегана – Загреб – Липовац), се превртел камион со македонски регистарски таблички за транспорт на возила што беше причина за затворање на сообраќајот меѓу клучките Новска и Окучани.

Во несреќата е повреден возачот, а неколку возила завршиле преку коловозот при превртување на камионот.

„Возачот беше свесен. Видов дека неговата приколка почна да се ниша. Изгледаше прилично грдо, изјави читател на 24 сата.хр.