Масакр во југозападен Нигер: Вооружени напаѓачи убиле 69 луѓе меѓу кои и локален градоначалник

Вооружени напаѓачи на 2 ноември убиле 69 луѓе во југозападниот дел на Нигер, меѓу кои и локален градоначалник. Делегацијата предводена од градоначалникот на Банибангу падна во...

Во Атлантикот потона гумен чамец

Се стравува дека се удавиле 52 африкански мигранти. Потонувањето на гумен чамец на пат од Африка за Шпанија преку Атлансткиот Океан, најверојатно не го преживеаја 52...