Преку програма за невработени 600 лица ќе имаат можност да добиваат 9000 денари месечно

600 невработени лица ќе добијат можност да бидат работно ангажирани како даватели на социјални и здравствени услуги во заедницата, пишува на Фесјбук страницата на Агенција за...

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на С. Македонија: „ББ+“ со негативен изглед, денарот стабилен

Агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Северна Македонија на „ББ +“ со негативен изглед. Во извештајот се нотира дека потврдениот рејтинг во...

Првиот човек на иранската агенција за атомска енергија: Збогативме 24 тони ураниум

Според договорот за ограничување на иранската нуклеарна програма од 2015 година, официјален Техеран се обврза да нема поголеми залихи од 300 килограми ураниум збогатен до ниво 3,67 отсто, но притоа смее да збогатува ураниум за извоз што најчесто одеше за Русија

„Фич“ го зголеми кредитниот рејтинг на земјава од BB на BB+

Кредитната агенција за првпат го зголеми македонскиот кредитен рејтинг по пауза од 13 години што според министерот за финансии Драган Тевдовски е најдобра потврда за исправноста на политиките што ги презема Владата и оти економијата се движи во вистинска насока