Алаѓозовски: Ќе се отстранат понижувачките формулации за уметниците

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска коментирајќи ги барањата што Синдикатот на културата ги упати до неколку министерства, во врска со положбата на врабоботените во националните...

И Музејот на ВМРО оди на ревизија

Музејот на ВМРО набрзо ќе биде дел од анализата на работната група која врши ревизија на проектот „Скопје 2014“, најави денеска министерот за култура Роберт Алаѓозовски....