„Анима Мунди“ нема да му се извини на сточарот од с. Робово – етнолозите велат обичајот „Изгубеното јагне“ не е непознат но за свадби

Здружението „Анима Мунди“ не размислува да му се извини на сточарот од с.Робово, Александар Мачевски. За НоваТВ Гизела Бошковска изјави дека од она што било снимено...

Полиција приведува за прекршување на мерки, а не се придржува кон дел од нив

Вчерашниот случај со прекршување на „полициски час“ од момче со куче со скопската населба Кисела Вода предизвика лавина од реакции на социјалните мрежи. И додека едни се со став дека треба да се „прогледа низ прсти“ на сторителот, најголем дел се однесуваа на бројноста на полициските службеници при „обезбедување на пленот“ и за видливото нивно непочитување на мерките за заштита од ширење на ковид-19 (носење ракавици и маски)

Бездомните кучиња „декор“ на скопските улици: Граѓаните загрижени, кучињата небезбедни

Последниве години низ скопските улици се забележува се поголем број на бездомни. Состојбата е загрижувачка за граѓаните се загрижени, а животните остануваат небезбедни на улиците. Стационарот...

Шилегов во Вардариште:Ќе има посовремен и похуман третман на животните

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска заедно со Здружението за заштита на животни  „Анима Мунди“  го посети стационарот за хуман третман на уличните кучиња „Вардариште“....