Изборната кампања во Германија е при крај: Се топи предноста на Лашет над Шолц

Последните предизборни активности во рамки на кампањата за парламентарните избори во Германија се планирани за денеска и утре, јави ДПА. Двајца од кандидатите за канцелар, социјалдемократот Олаф...