Aзески и Чадеж уште еден мандат ќе го водат Иинвестицискиот форум инициран од Меркел

Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески и претседателот на Стопанската комора на Србија Марко Чадеж, беа реизбрани да го раководат Коморскиот инвестициски форум (КИФ) за нов...

Азески ги свика жените бизнисменки да разговараат за кризата

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески имал  средба со истакнати жени претприемачи, бизнис лидери, сопственици на компании членки на Комората. На средбата било...

Азески: Бизнисот во суштина се состои во тоа дали прифаќаш ризик или не. Клучна разлика помеѓу тој што успева во бизнисот и тој што не успева е ризикот

Мојата девиза е очекувањата да се во корелација со реалноста, а константа на мојот живот е да правиш нешто за заедницата, бидејќи сам не си за...

Азески се запозна со ограничувачките фактори за развој на „Макстил“ и развојните планови на „Реплек“

Снабдувањето со енергенси, транспортот и имотно-правните односи кои се ограничувачки фактор за раст и развој на компанијатa Макстил, беа тема на разговор на претседателот на Стопанската...

Првиот човек на СКСМ во посета на Кавадарци: Азески во „Еуроникел“, па на честито кај Јанчев

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија (СКСМ), Бранко Азески, во придружба на Извршниот директор, Антони Пешев, Даниела Михајловска Василевска, менаџер за односи со јавност и...

Азески до Чадеж: Прекините на Коридорот 10 да траат најмногу 24, а не 36 часа

Претседателот на Стопанската комора на Северена Македонија и копретседател на Коморискиот Инвестициски Форум (КИФ), Бранко Азески упати писмо до претседателот на Стопанската комора на Србија и...

Азески – Петров: Борбата против сивата економија и корупцијата преку итна дигитализација на државната администрација

Улогата на Фондот, вели Азески, е да ги поддржи и да ги поттикне компаниите во изнаоѓањето форми на инвестиции, преку финансиска поддршка за производствените, извозните и...

Стопанската комора им врачи благодарници на Вучиќ и Чадеж за поддршката во коронакризата

На српскиот претседател Александар Вучиќ, поради заедничкото дејствување во бизнис заедницата на Западен Балкан 6 со акцијата за вакцинирање на 27 и 28 март 2021 година,...