Починатата 25 годишна девојка од ковид-19 не била вакцинирана, а била лице со церебрална парализа

Од епидемиолошката анкета нема детали каде девојката се заразила, дали веќе лекарите утврдиле и кластер на луѓе од веселба или од некој друг настан.На Универзитетската Клиника...

Студентка од Велес починала чекајќи три месеци резултати од анализите

Семејството на починатата девојка обвинува дека цели три месеци ги чекале резултатите од биопсијата за кои тврдат дека биле заборавени во фиока, при што болеста напредувала, но и на низа постапки кои го развлекле лекувањето