Нимиц: Атина не го негира идентитетот

Посредникот на ОН во преговорите, на прес конференцијата со министерот за надворешни работи Никола Димитров во Скопје рече дека верува дека можното решение е во согласност со заштитата и дури и зајакнување на прашањето за идентитетот