Приштина прогласи за „персона нон грата“ двајца руски дипломати

Косовската претседателка, Вјоса Османи објави денеска дека, на нејзино барање, Министерството за надворешни работи на Косово прогласило за „персона нон грата“ двајца службеници на Канцеларијата за...

Професионална дипломатија – три пати повеќе кариерни дипломати од времето на ВМРО-ДПМНЕ

Новиот Предлог закон за надворешни работи предвидува амбасадорите кои се политички решенија со промена на власта да може да им престане мандатот доколку за тоа се договорат шефот на државата и Владата

Грција го повлече амбасадорот од Москва

Амбасадорот на Грција во Русија, Андреас Фриганас е повлечен и ќе биде заменет со друг дипломатски претставник, соопшти грчки допломатски извор. „Фриганас е вратен во Грција....