Општините, здравството, и јавните претпријатија тонат во долгови, никој не одговара

Зголемени доспеани а неплатени обврски на јавните претпријатија на локално ниво, на јавните здравствени институции, на општините, во образованието. Намалување има кај jавните претпријатија и фирми...

Заев: Мицкоски е стечаен управник на ВМРО-ДПМНЕ

Тој потсети дека бруто надворешниот долг на државата во периодот 2006 - 2017 година (прв квартал), во кој опозициската партија беше на власт, порасна од околу 2,5 милијарди евра на околу 7,7 милијарди евра или за повеќе од 5 милијарди евра и изрази верба дека, како што стои во постот на неговиот Фејсбук профил, „граѓаните нема да дозволат да допрат до државниот буџет“

Кариера на аукција: Бекер распродава од чорапи до трофеи да врати долгови

На наддавање ќе бидат ставени реплики на пехарите од Вимблдон, од Ју-Ес опен и од Дејвис купот, разни медали и парчиња гардероба. Меѓутоа и рекети, рачни часовници, маички, па дури и чорапи со вкупна вредност од 200.000 фунти. Аукцијата е во тек, во неа може да се учествува преку интернет и ќе трае до 11 јули, а продажбата е во организација на стечајни управители. 

Анализа: Општини тонеле во долгови, ама не запреле со нови вработувања

Повеќе од 120 милиони евра должат општините за неподмирени обврски кон добавувачи, кредити, долгорочни заеми, судски решенија и камати. Новиот ревизорски извештај со наслов „Преземње на...

Нема огрев за училиштата во Велес, Чадиев не распишал тендери

Не биле распишани тендерски постапки за набавка на гориво за општинското основно училиште „Васил Главинов“ во Велес и четири подрачни улилишта во неколку села и не се решени проблемите со грејните системи

Должи 61 милион евра: Имотот и трофеите на Бекер на распродажба

Според пишувањата на магазините „Штерн“ и „Бунте“, покрај недвижности, во процесот се вклучени и три титули од Вимблдон, две од Австралија опен и една од Ју-Ес опен, а конфискувани се и четири скапоцени часовници со вкупна вредност од 50,000 американски долари