Едвард Џозеф: Она што го прави Путин со бомби, Бугарија го прави со блокирање

Бугарија го негира македонскиот идентитет. Ова е основата на бугарските позиции за Македонија, негирање. Ова е суштината на нивните позиции, негирањето. Може да кажуваат што сакаат,...

Едвард Џозеф: Договорот од Преспа заслужува Нобелова награда

Договорот од Преспа заслужува Нобелoва награда, бидејќи создаде нов модел за решавање на меѓународни спорови поврзани со идентитетските прашања, вели политичкиот аналитичар и поранешниот член на Меѓународната кризна...