Димова: Злоупотреба на 2,2 милиони евра од „Еразмус+“ со наместени тендерски документи

Случај на измама и корупција од 2,2 милиони евра од средствата на образовната програма „Еразмус плус“ на Европската Унија наменета за Република Северна Македонија што која била организирана и спроведувана од 2016 до 2018 година, обелодени денеска на прес-конференција Лидија Димова, директорка на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност

Одложено рочиштето за предметот „Еразмус“

Одбраната побара изземање на судиите од Судечкиот совет, Љубинка Башеска и Ивица Стефановски бидејќи постои сомнение дека овие судии не можат непристрасно да одлучуваат бидејќи веќе еднаш одбиле жалба на одбраната