Најнова студија: Смртоносните поплави во Европа-повик за будење на човештвото!

Рекордните врнежи што предизвикаа смртоносни поплави во Западна Европа во јули, беа предизвикани  од климатските промени поттикнати од човекот и оваа веројатност сега е поголема од...

Источен Медитеран во оган

Ако се погледне информативната мапа на одделот на НАСА за пожари во светот (FIRMS), ќе се воочи дека речиси и да нема континент кој не се...

Димитров: Проблематизирањето на македонскиот јазик не е во согласност со вредностите за кои се залага Европа

Осврнувајќи се на односите со Бугарија во контекст на ветото за отворање на пристапни преговори со ЕУ, вицепремиерот Никола Димитров во интервјуто за Еуронењс истакна дека тоа...