Тасева: Обвинителството да го испита незаконскиот стечај на ФЕНИ

Претседателката на Транспаренси Интернешнл Македонија Слаѓана Тасева ги повика Јавното обвинителство, Финансиската полиција, Судскиот совет да ги испитаат сите незаконитости во постапката за стечај во Фени...

Стечајниот управник на ФЕНИ: Плати и вработувања без прекин во стажот

Стечајниот управник на Фени Индустри Мирослав Анастасиевски денеска преку соопштение информира дека по добивањето на решението од Основниот суд Велес, доверителите подносители на пријавата за стечај, ги депонирале...

Протест: Работниците на „Фени“го блокираа патот Градско-Прилеп

Со блокада на патот Градско -Прилеп, работници од комбинатот „Фени индустри“ што замина во стечај, протестираат поради две неисплатени плати. Претседателот на Синдикатот Ѓоре Палитов рече...