ВМРО – ДПМНЕ: Директорите на ЈЗУ со писмото за спас на Филипче си ги спасуваат нивните фотелји

Опозициската партија ВМРО – ДПМНЕ соопшти дека писмото на директорите на јавните здравствени установи за спас на министерот Венко Филипче е писмо за спас на директорските...

Здружение на лекари специјализанти: Се надеваме дека ќе продолжи соработката со министерот Филипче

Лекарите специјализанти се надеваат дека ќе продолжи да се подобрува нивниот статус, без разлика на одлуките по понудената оставка на министерот за здравство Венко Филипче. Плата...

Филипче: Трета доза за имунокомпромитираните пациенти, за останатите граѓани се чека официјална препорака

Препораката е дека треба да поминат шест месеци од втората доза, за да започне вакцинацијата со третата – бустер доза. Веќе официјално е препорачана бустер дозата...