Гугл откри аргентински клуб кој 30 години играл на крив терен

Директните голови од корнер биле чести во мечевите на Линиерс како домаќини. За абнормалната во фудбалскиот сојуз сфатиле со помош на снимки на Google Earth. На клубот му е наложено да направи корекции или ќе згасне

Топ 30 најскапи фудбалери: Ди Марија лидер

Аргентинецот во дресот на ПСЖ е со најмногу средства на банккарските сметки. При изготвување на листата е земена во предвид само вредноста на трансферите. Во сумите не се вклучени бонуси, премии, награди, приходи од реклами или спонзорски договори