Владата одобри носење на законско решение за репрограмирање на кредитните услови за заемот за гасификација

Владата на Република Северна Македонија, на денешната седница, го одобри предлогот на Министерството за финансии за репрограмирање на кредитни услови на АД „Национални енергетски ресурси“ Скопје...

Анѓушев: Гасификација и субвенции за возила за чиста животна средина

Одговарајќи на денешните пратенички прашања, вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев констатираше кои се конкретните мерки на кои државата треба да се фокусира за да...

Анализа: Топлификацијата подобра од гасификацијата за градот Скопје

Во студијата е наведено дека Скопје може да постигне оптимална, самоодржлива грејна структура. За ова е потребно да се обезбеди паралелен развој на централниот топловоден систем во урбаните делови од Скопје