Владата на Република Северна Македонија, на денешната седница, го одобри предлогот на Министерството за финансии за репрограмирање на кредитни услови на АД „Национални енергетски ресурси“ Скопје во државна сопственост, во однос на заемот за финансирање на проектот „Гасификација на Република Северна Македонија“, добиен од Дојче банка и Ерсте банка.

Согласно оваа одлука, соопштија од владината прес-служба, Министерството за финансии е задолжено на утрешната седница на Владата да достави законско решение со новите кредитни услови за предвиденото репрограмирање и откако ќе биде утврдено на владината седница, да биде испратено на усвојување во Собранието.