Шеќеринска: Да изградиме повторно и подобро, функционирањето на стариот начин веќе не е опција

„Изгради повторно и подобро“ – тоа треба да ни биде амбицијата. Функционирањето на стариот начин, веќе не е опција, рече денеска министерката за одбрана, Радмила Шекеринска....

Спасовски: Проектите на инфраструктурата во Арачиново се реализираат во континуитет

Инфраструктурните проекти во Арачиново во последните три години се реализираат во континутитет. Тука сме да се увериме дека градежните работи на канализациската мрежа се изведуваат според...

Тетово денеска: Главните проекти на хартија и инфраструктура што не се одржува

Пробивање на булеварите, решавање на проблемот со дивите депонии, функционирање на јавниот градски превоз, реконструкција на сообраќајната делница „Гоце Делчев“ која ги поврзува сите населби од стариот дел на градот, решавање на проблемот со православните гробишта во Тетово и недостиг на паркинг места. Овие се едни од најгорливите проблеми на тетовци

Македонската патна инфраструктура во 2019 година

Јавното претпријатие за државни патишта, заклучно со 30 декември лани, реализирало 84,67 проценти од планираните инвестиции во Годишната програма. Сликата на терен ја обележаа пуштањето во употреба на автопатот Миладиновци - Штип и продолжување со изградба на автопатот Кичево - Охрид за кој беше обезбеден дополнителниот заем од 178 милиони евра

Верувале или не: Катар вложува 500 милиони долари неделно за СП 2022

„Не сакаме да се најдеме во ситуација да уредуваме стадиони, а турнирот да почне и луѓето да пристигнат во нашата земја“, рече катарскиот министер за финансии Али Шариф ал Емади. Тој откри дека покрај десетте стадиони се градат и улици, автопатишта, нов аеродром, болници, железница, хотели, итн.

Опасни (не) времиња – капка по капка, растурена држава

Невремето не можеше да се спречи. Но можеа да се спречат катастрофалните последици доколку оваа држава функционираше и имавме добра канализација, инфраструктура и стручни лица кои ги водат институциите, наместо неспособни партиски послушници.