Извршителите и натаму како богови, ја развлекуваат наплатата на побарувањата за да ќарат високи камати  

И покрај измените на Законот за извршување и Тарифата за награда за работата на извршителите со кои беше предвидено нивно намалување, овие износи и натаму се...

Извршителите се гордеат: Финансиската дисциплина е на многу повисоко ниво поради нас

Комората на извршители на РСМ денеска одбележа 15-годишен јубилеј. По тој повод беа истакнати видните резултати на извршителите, но беше потенцирано дека не се доволно платени...

Извршителите си ги затворија канцелариите – „им го скршија срцето“ на граѓаните

„Има извршители кои едвај преживуваат, има извршители кои и немаат толку голем обем на работа“, порачува Зоран Димов, претседател на Комората на извршители, кој нагласи дека со предложениот тарифник на Министерството за правда по вторпат ќе бидат намалени наградите за нив.

„Стоп за извршители“: Да се прекине со блокирање на сметки и ветинг за извршителите

Ана Глигорова од организацијата „Стоп за извршителите“ посочи дека самиот чин на блокирање поединец, на физичко лице е кривично дело, бидејќи го доведуваат во животозагрозувачка состојба