Лектори во сите институции и високо образовни установи

Во подготовка е нов предлот Закон за употреба на македонскиот јазик. Претседателот на Советот за македонски јазик, Људмил Спасов, вели дека всушност се работи за нов закон кој сосема поинаку и суштински ја разгледува употребата на македонскиот стандарден јазик во нашата држава, но и надвор од неа

Заев: Не кантонизација, туку конфискација на украденото

Федерализацијата е само во главата на Груевски. Кантонизацијата која што ја споменува не знам од каде му паднала на памет. Веројатно мисли на конфискацијата што ќе ја има после овој грабеж што се случи, вели лидерот на СДСМ Зоран Заев во неделното интервју на Радио Слободна Европа