Опасни (не) времиња – капка по капка, растурена држава

Невремето не можеше да се спречи. Но можеа да се спречат катастрофалните последици доколку оваа држава функционираше и имавме добра канализација, инфраструктура и стручни лица кои ги водат институциите, наместо неспособни партиски послушници.