Кандидатот за градоначалник Весковски ветува нула отпад и повеќе зеленило во Карпош

Нашата политика во наредните четири години е фокусирана на подигнување на нивото и квалитетот на одржување на постојното зеленило и садници и воспоставување нови зелени површини,...

Заев од Ѓорче Петров: 12 години оваа општина беше запустена, 4 години подоцна доживува позитивна трансформација

На денешната граѓанска трибина ‘‘Најдоброто за мојата општина‘‘, претседателот на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија Зоран Заев, истакна дека како во претходните четири години, така и во...

Богоев: Ученици од три основни училишта во Карпош во самоизолација

Во карантин се деца од ОУ „Владо Тасевски“, од ОУ „Братство“ и ОУ „Јан Амос Коменски“, потврди градоначалникот на Карпош бидејќи нивни родители, кои работат на Клиниката за дерматологија, биле на симпозиумот што се одржал во саботата на кој присуствувала и заразената директорка од Клиниката, Нина Цаца Билјановска

Стефан Богоев

Богоев: Лажна вест е дека над Трнодол ќе има нова населба

Градоначалникот на Карпош ги окарактеризира како „лажни и политички конструкции и манипулации пласирани од поединци за лични или партиски мотиви“ дека нешто ќе се гради над Трнодол и најави повторна Јавна презентација и Јавна анкета по предлог Деталниот урбанистички план