Улично осветлување ќе има цела ноќ, ќе свети секоја втора светилка во Карпош

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, воведува нова мерка за штедење на електричната енергија за улично осветлување. Станува збор за исклучување на секоја втора светилка во...

Гори фабриката „Треска“

Гори објектот на фабриката „Треска“. Од скопската противпожарна станица за НОВА изјавија дека огнената стихија ја гасат со сите расположливи ресурси. Противпожарните единици од сите подрачни...