Договорот за рудникот Иловица и натаму под превезот на тајноста

Министерот за економија, Крешник Бектеши, вели дека нема ништо тајно во договорот за концесија и експлоатација на бакар и злато во рудникот во Иловица, но, сепак тој одбива да го стави на увид на јавноста

Дојранчани на референдум решаваат за „Казандол“ и за други рудници

Дојран е трета општина од југоисточна Македонија која референдумски се изјаснува за прашањето на рудниците. Претходно успешни референдуми се одржаа во Гевгелија и во Богданци каде што жителите се изјаснија против отворање на рудници