Поповска: Да се сменат условите со кои се даваат концесии за рудници

Пратеничките Лилјана Поповска и Маја Морачанин денеска на прес-конференција информираа дека до Собранието поднеле Закон за измена и дополна на Законот за минерални суровини. Како што...

Жителите на Богданци апелираат до Владата против работата на Казандол

Министерот за економија, Крешник Бекташи денеска на прес-конференција, одговарајќи на новинарско прашање рече дека ревизијата во ова министерство за концесијата е завршена и дека што се...