Поддршка од Синдикатот на Клинички на предупредувачкиот протест на гранските синдикати

Зголемувањето на минималната плата доведува до групирање на платите околу нејзината вредност. За нормално функционирање на скалата на плати и платните категории износот на минималната плата...

Парите за Клинички се враќаат, одново ќе се анализира проектот

Според министерот за здравство Венко Филипче средствата се враќаат затоа што со изградбата на Клиничкиот центар во Скопје нема да можело да се даде современа здравствена услуга и оти немало добро сообраќајно решение