Обвинителен акт против три лица – татко ја силувал родената ќерка, па ја продал на Косово, а мајката ја подведувала на проституција

Таа откако го запознала третообвинетиот со својата малолетна ќерка, употребувајќи физичка сила ја носела во неговата куќа и за паричен надомест од по 2.000,00 денари, а...

Фрлил куче од мост во река: Лишен од слобода на ГП „Табановце“ за кривично дело „мачење животни“

Полициски службеници вчера на граничниот премин „Табановце“ го лишиле од слобода О.К. (18) од село Шишево, Општина Сарај, затоа што при пасошка контрола било констатирано дека...

Нека му мислат во иднина: Допингот во Кина станува кривично дело

До ЗОИ 2022 во Пекинг, Кинезите сакаат да се исчистат од имиџот на допингирана земја за што планираат да воведат брутални мерки. Намерата е израмнување на допингот со дрогата, па спортските престапници ќе се соочат со затворски казни