Алексеј Дума: Потребни се нови истраги за случаите кои останаа недоречени

Тоа се многу осетливи работи, со многу стапици, предмети со многу недоречености , многу невидени ,затворени или отворени прашања, многу несогледани аспекти и потреба за понатамошни анализи. И тоа треба да е предмет на сериозна професионална работа“, рече Дума за НОВА

Основно Обвинителство:Од СЈО не добивме релевантни информации за Крпач

Основното јавно обвинителство – Скопје денеска соопшти дека презема дејствија за расветлување на причините за смртта на Коста Крпач. Според нив, Специјалното јавно обвинителство од кео беше побарно да достави информации, не доставило ниту еден доказ или било каква релевантна информација во врска со случајот

Скопското јавно обвинителство бара информации за Крпач

Основното јавно обвинителство поднело три барања за обезбедување на податоци и документации за починатиот Коста Крпач. Основното бвинителство бара информации од Специјалното јавно обвинителство, од Министерството за внатрешни работи и Основниот суд Скопје 1, за како што велат, расветлување на случајот