Петгодишното дете искасано од кучиња хоспитализирано на Детска хирургија

Неговата здравствена состојба е стабилна. Петгодишното дете кое вчера во Мала Речица било искасано од кучиња скитници поради сериозноста на повредите е хоспитализирано на Детска хирургија...

Бездомните кучиња „декор“ на скопските улици: Граѓаните загрижени, кучињата небезбедни

Последниве години низ скопските улици се забележува се поголем број на бездомни. Состојбата е загрижувачка за граѓаните се загрижени, а животните остануваат небезбедни на улиците. Стационарот...

Инспекција во „Вардариште“: Стационарот под клуч, забрана и за заловување на кучиња

Одлуките за стационарот доаѓаат по инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од 19 март по нотираната појава на заразни заболувања кај бездомните животни и непостапување по дел од утврдените пропусти во работењето

МЗ: Не фрлајте отров за уличните кучиња, може да биде кобен за луѓето

Министерството за здравство апелира дека зачестено фрлање отрови за кучиња-скитници на територијата на град Скопје, може да биде исклучително опасна по здравјето на луѓето. Посебно апелираат...