Австрија гласа на вонреди избори по скандалот со видео – снимката

Започна гласањето на предвремените  избори во Австрија, кои се одржуваат по објавување на видео – скандалот поради кој пропадна коалициската влада. Анкетите покажуваат дека конзервативната Народна...