САД избегнаа банкрот: Бајден го потпиша Законот за привремено зголемување на лимитот на задолжување

Американскиот претседател Џо Бајден вчера го потпиша Законот за привремено зголемување на лимитот на задолжување на владата на 28,9 трилиони долари, што овозможува да се зголеми...