Канaда го легализира користењето марихуана

Сенатот на канадскиот Парламент одобри легализација на марихуаната за рекреативни цели со закон кој го регулира одгледувањето, дистрибуцијата и нејзината продажба. Земјата е прва меѓу членките...

420 – Светскиот ден на канабисот

Ако сте забележале нешто во воздухот денес, не реагирајте агресивно. 20.Април, 420, 4.20, 4/20 е „Светсиот ден на канабисот“, а кодот одговара со нумеричкиот код на...