Ден пред да заврши кај ЕСМ, БЕГ склучила договор за мазут од 40 милиони евра со компанијата РКМ на Ратко Капушевски

На владина седница на 14 јануари беше одлучено ЕСМ привремено да го преземе управувањето со БЕГ по опасноста што се закануваше на скопјани да останат со...

Промоција во Бирото за метрологија: Лабораторија за испитување на квалитет на мазут

Во просториите на Бирото за метрологија денеска ќе биде промовирана лабораторијата за испитување на квалитетот на мазутот. На настанот, како што е најавено, ќе присуствуваат министерот...

Најава за производство од наредната недела: Тече испораката на мазут во ТЕЦ Неготино

Се полнат складиштата на мазут во ТЕЦ Неготино со количини за стартување на термоцентралата и континуирано производство на електрична енергија во следниот период, се истакнува во...

Бектеши: Увозниците на мазут да побараат второ мислење, ако не веруваат на домашни анализи

Компаниите во земјава кои увезуваат мазут, што бил предмет на контрола и анализа од институциите, да побараат второ мислење кај независна лабораторија, доколку се сомневаат во...

„Супертрејд”:„Макпетрол“ го тестираше мазутот во тегли за туршија-до кога со импровизации против конкурентите

Изминатите неколку дена, „Супертрејд“ во јавноста беше врамувана во сосем неточен контекст што значи дезинформирање на јавноста, со свесна намера да се наруши угледот на нашата компанија. Пет цистерни...