МЗ: Комисијата за заразни болести препорача Клиниките за кожни болести и неврологија повторно да ја вршат дејноста и на Ковид19 центри и да се отвори дополнителен во ГОБ „8 Септември“

На состанокот на Комисијата за заразни болести на кој присуствуваше министерот за здравство, д-р Беким Сали беше разгледана актуелната епидемиолошка состојба со Ковид–19 во земјава. Заради...

Македонија со нови 718 ковид случаи во изминатите 24 часа, починаа 14 лица од кои девет целосно вакцинирани

Министерството за здравство (МЗ) информира дека, согласно податоците од Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), во последните 24 часа се регистрирани 718 случ.аи на ковид-19, починале 14...

Почетокот на учебната година ќе зависи од епидемиолошката состојба, нема одлука за намалување на изолацијата

Министерството за здравство ја информира јавноста дека членовите на Комисијата за заразни болести на денешниот состанок дискутираа за повеќе предлог мерки, за кои дополнително ќе се...

МЗ: Забраната за пушење не ги опфаќа несогорливите тутунски производи и уредите за нивно загревање

Владата на Република Северна Македонија на вечерашната седница го усвои мислењето на Министерството за здравство дека несогорливите тутунски производи и уредите за нивно загревање не спаѓаат...